No Angels opravdu nebyli andílci: Jedna z nich šířila virus HIV

Darmstadt - Zpěvačka Nadja Benaissová se dnes před soudem v Darmstadtu přiznala, že provozovala nechráněný sex, ač věděla, že je nakažena virem HIV. Nad svým činem vyjádřila lítost. Členka jedné z nejúspěšnějších německých kapel No Angels je souzena, že o své nemoci neřekla třem svým sexuálním partnerům. Muž, kterého v roce 2004 virem HIV nakazila, dnes také vystoupil před soudem na straně obžaloby. Za ublížení na těle hrozí Benaissové půl roku až deset let ve vězení. Soud má naplánováno pět stání, během nichž mají před ním svědčit i ostatní členky No Angels. Rozsudek by měl padnout 26. srpna. Kvůli velkému zájmu médií bylo jednání přeloženo do velkého sálu darmstadtského soudu.

Zpěvačka prohlásila, že si v roce 1999, když byla v jiném stavu, nechala udělat test na AIDS, který byl pozitivní. „Výsledek mě naprosto překvapil,“ přiznala před soudem, kde také řekla, že lituje svého chování vůči mužům, jimž o své nemoci neřekla.

Benaissová, která měla v dospívání problémy s alkoholem a drogami a na čas skončila na ulici, je obžalována z trestného činu vážného ublížení na zdraví. Jelikož se ho údajně dopustila v 17 letech, stojí před soudem pro mladistvé.

Rozhovor s Ivem Procházkou (zdroj: ČT24)

Čtyřiatřicetiletý muž z Frankfurtu nad Mohanem, kterého Benaissová nakazila v roce 2004, u soudu dnes vystoupil jako vedlejší žalobce. O tom, že je Benaissová HIV pozitivní, se prý dozvěděl v únoru 2007 od její tety. Nechal si proto také udělat test, který prokázal, že je nemocí nakažen i on.

Osmadvacetiletá zpěvačka dívčí kapely No Angels byla zatčena v dubnu 2009 krátce před vystoupením a strávila poté deset dní ve vyšetřovací vazbě. Nevládní organizace ale varují v souvislosti s jejím procesem před kriminalizací lidí nakažených AIDS.

Skupina No Angels vznikla v roce 2000 na základě televizní castingové show a stala se nejúspěšnější německou dívčí kapelou, která do přerušení kariéry v roce 2003 prodala přes pět milionů nahrávek. V roce 2007 se i za pomoci Benaissové dala skupina znovu dohromady a o rok později reprezentovala Německo v písňové soutěži Eurovize.