Neohrabaně, ale úspěšně: Tančící policisté jsou hitem na YouTube

Bangkok – Koukat se na policisty asi nebude žádná velká zábava - pokud muži zákona zrovna netančí. Devět členů thajské turistické policie se rozhodlo v rámci talentové soutěže napodobit populární jihokorejskou chlapeckou skupinu Super Junior a jejich pětiminutové vystoupení se rázem stalo hitem serveru YouTube. Od 5. srpna se ho pustilo už přes 300 tisíc lidí. O hitu informovaly na titulních stranách i velké thajské deníky.

Tanečníci, kteří v černých oblecích, bílých košilích s rozhalenkou a slunečních brýlích imitují skupinu Super Junior za tónů její písně Sorry Sorry, jsou členy thajské turistické policie, jež byla zřízena v severním městě Čchíengmaj pro potřeby zahraničních turistů. Nahrávka vznikla v rámci policejní talentové soutěže, kterou nakonec zmíněná devítka policistů vyhrála.

Inspirací pro video, jehož choreografkou byla čtrnáctiletá dcera seržanta jednotky a které údajně po pouze dvouhodinové zkoušce natočil synovec dalšího důstojníka, byl jeden z pracovních úkolů policistů. „Měli jsme kapelu Super Junior na starosti, když byla v Čchíengmaji na turné, a zažili jsme její popularitu,“ vysvětlil podplukovník thajské policie Tanakón Doltanakan, který je jedním z devíti důstojníků vystupujících ve videoklipu.

Super Junior je jedna z nejznámějších jihokorejských chlapeckých skupin, která se proslavila svým mladickým, uhlazeným vzhledem a tanečními kreacemi.

Vydáno pod