Zázrak v New Yorku: Začínající herec přežil skok ze 40. patra

New York - Pád z neuvěřitelné výšky čtyřiceti pater v úterý přežil 22letý Thomas Magill, který při pokusu o sebevraždu skočil ze střechy mrakodrapu na západní 63. ulici na newyorském Manhattanu. Život mu zachránilo zaparkované auto; pád v rychlosti kolem 180 kilometrů za hodinu přestál pouze se zlomenýma nohama. Podle zdravotníků je mužův stav kritický, ovšem stabilizovaný.

Začínající herec a zpěvák Magill, který loni ukončil studium hudby na Fordhamské univerzitě v New Yorku, prorazil při dopadu z výšky kolem 120 metrů zadní sklo vozu Dodge Charger a přistál na sedadle. Majitel vozu Guy McCormack je přesvědčen, že život sebevrahovi zachránil růženec, který McCormack nechal na zadním sedadle ležet.

Magillův otec žádá přátele, aby se za jeho syna modlili. „Je ve stabilizovaném stavu. Nezbývá než doufat, že bude v pořádku,“ uvedl po návštěvě Magilla juniora v nemocnici Svatého Lukáše v New Yorku. Motiv pokusu o sebevraždu se vyšetřuje, nicméně Magill na své stránce na Facebooku uvedl, že svůj život nenávidí. Jeden z jeho přátel, který se s ním viděl dva dny před osudným pádem, ale nevěří tomu, že Magill skočil z budovy schválně.

Podobně neuvěřitelný případ zažil New York v prosinci 2007, kdy myč oken Alcides Moreno spadl z domu o 47 patrech. Nejenže přežil, ale po dvou a půl letech intenzivní rehabilitace se lékaři nevzdávají naděje, že bude znovu chodit.