Češky a Slovenky fingovaly sňatky

Londýn – Britská policie při razii proti sňatkovým podvodníkům zadržela sedm Češek a Slovenek. Ty měly být členkami gangu, který zajišťoval fingované sňatky. Ženy se vdávaly v Pákistánu, pro své muže pak žádali vízum v Británii.

Imigrační služba, která gang rozprášila, tvrdí, že ženy z České republiky a ze Slovenska přijížděly do Británie a nabízely se za úplatu k fingovaným sňatkům.

Imigrační služba ve spolupráci s policií v hrabství South Yorkshire zadržela v Rotherhamu a v Manchesteru na severu Anglie deset lidí, z toho pákistánský pár, devatenáctiletého Slováka a sedm Češek a Slovenek ve věku 21 až 36 let. Gang organizoval fingované svatby. Aby sňatky nebyly tak podezřelé, jezdily se ženy vdávat do Pákistánu. Potom v Británii pro své muže žádaly o vízum.  

Gang se tak odlišil od běžných podvodníků, kteří organizovali sňatky žen ze zemí Evropské unie s muži z nečlenských států, kteří se snaží zůstat v zemi. 

Občané EU, k níž v roce 2004 přibylo osm středoevropských a  východoevropských států, mohou v Británii žít a pracovat bez povolení a tato výhoda se vztahuje i na jejich manželské partnery.

Vydáno pod