V Jemenu opět protesty, zemřeli při nich dva lidé

Saná - Kromě Libye pokračují protivládní demonstrace i v dalších arabských zemích. V Jemenu zemřeli dva studenti univerzity v Saná, kteří se zúčastnili protestní akce. Zastřelili je lidé věrní prezidentu Sálihovi. Deset dalších lidí zranili. Mrtvých v Jemenu je tak od čtvrtka 14. V Alžírsku vláda schválila rozkaz k odvolání výjimečného stavu, který v zemi platí od zrušených voleb z roku 1992. Bahrajn propustil víc než deset politických vězňů.

V hlavním městě Jemenu Saná se střetli stoupenci a odpůrci prezidenta Alího Abdalláha Sáliha. Výsledkem střetu jsou dva mrtví. Incident ukončily až jednotky jemenské policie. Ta vypálila několik varovných výstřelů. 

V Bahrajnu vláda propustila politické vězně. Jejich osvobození bylo jedním z požadavků opozice, která druhým týdnem demonstruje proti vládnoucímu režimu. Cestu k dialogu uvítaly Spojené státy, které mají v zemi námořní základnu. Rozhovory s opozicí by měl vést syn krále Hamady bin Ísy Chalífy. Opozice ale jejich zahájení podmiňuje demisí vlády. 

V Alžírsku zase vláda zrušila výjimečný stav. Rozkaz začne platit během několika dní, poté, co bude otištěn. Zrušení stanného práva bylo jedním z požadavků protivládního tábora.