Slum v Bombaji zasáhl požár, filmová Latika je bez domova

Bombaj - Obrovský požár zničil domovy deseti tisíc lidí v indické Bombaji. Bylo při něm zraněno 21 lidí a asi 2 000 jich přišlo i o to málo, co měli ve slumu nad hlavou. Po příčině pátrá tamní policie. Oheň zachvátil chudinské předměstí, kde dosud bydlela se svou rodinou i dětská hvězda z Oscarem ověnčeného filmu Milionář z chatrče, Rubina Aliová. Podle agentury Reuters zůstala rodina dnes 12leté filmové hvězdičky bez střechy nad hlavou.

V husté zástavbě se plameny rychle rozšířily. Na místě zasahovalo 26 hasičských vozů. Ve slumu postiženém požárem vyrůstaly i dětské hvězdy filmu Milionář z chatrče, který v roce 2009 získal osm Oscarů.

Dětská hvězda Rubina Aliová už uvedla, že je v bezpečí a že její rodina byla z chudinské čtvrti včas evakuována. Rubina, která si zahrála Latiku ve filmu Milionář z chatrče, lituje ztráty fotografií z předávání hollywoodských cen. Shořela jí i sbírka novinových článků. „Stává se to, už jsem tu požár zažila. Teď to postihlo nás, jsem z toho moc smutná, nic nám nezbylo,“ uvedla Aliová.

Reportáž Dany Zlatohlávkové (zdroj: ČT24)

Ve slumu žije v bídě asi 10 tisíc lidí, požár vzal domov pětině z nich. Rubina se přes společné utrpení od nich ale znovu liší. Brzy by se měla stěhovat do nového domu v luxusní čtvrti Bombaje. Zaplatí ho nadace, kterou pro ni a jejího filmového partnera Azharuddina založil režisér Danny Boyle.