Nintendo láká na konzoli s 3D obrazem. Brýle netřeba

Praha - Tisíce fanoušků Nintenda o víkendu odhodily 3D brýle. Příznivci technologických novinek tak přivítali nástup nové generace herních konzolí, které nabídnou 3D obraz bez nutnosti mít nasazené speciální brýle. Nová konzole 3DS se v českých obchodech prodává od minulého pátku. Stojí kolem sedmi tisíc korun. „Brýle jsou něco, co mně při sledování filmů vždycky dost vadilo. Takže když jsem je při hraní nemusel mít a přitom jsem viděl ve 3D, a to ve stejné kvalitě jako s brýlemi, bylo to pro mě úžasné,“ uvedl jeden z nadšených kupujících.

Nová konzole se má stát klíčovým zdrojem příjmů a má tak svému výrobci pomoct nastartovat ochabující růst, se kterým se v poslední době potýká. 3DS je však stále „pouze“ herní konzole, což by modernímu uživateli, který očekává multimediální přístroj typu vše v jednom, mohlo vadit.

Lance Ulanoff, šéfredaktor serveru Pcmag.com:

„Nintendo může mít problém s velikostí kapes. Lidé by totiž museli nosit po kapsách mnoho věcí, aby jim splnily všechno, co chtějí. Hardkoroví hráči to možná překousnou, ale běžní uživatelé? Budou chtít stále po kapsách nosit telefon a vedle něj ještě další zařízení?“

Nintendo má novou konzoli (zdroj: ČT24)

Velkou konkurencí pro Nintendo je firma Sony, která už představila telefon a herní konzoli v jednom. Nástupce současné generace od Sony se bude jmenovat NGP a prodávat se začne na konci roku.