Pokerové hráče tentokrát organizátoři hlídají pečlivěji

Berlín – Německé hlavní město je nyní hlavním pokerovým městem Evropy. Berlín totiž hostí European Poker Tour, nejprestižnější, ale také největší evropskou pokerovou turnajovou sérii. U finálového stolu čeká na vítěze 825 tisíc eur. Loni se z vítězství radoval po dramatické bitvě Kevin MacPhee, který si odnesl rovný milion euro. Organizátoři si jistě letos pořádně pohlídají i bezpečnost, neboť v živé paměti je stále ještě loňské přepadení, jehož pachatelé už ale sedí pěkně v chládku za mřížemi, nicméně víc než 200 tisíc eur z lupu policie stále nemá.

Startovné činí pět tisíc eur. Letos se poprvé neplatí hotově, ale kartou. Důvod je jednoduchý - aby v kase leželo míň bankovek. Nově platí také bezpečnostní předpis vzhledu - hráči totiž někdy ukrývají pohnutky za brýlemi. Tentokrát je ale jakékoli zahalení zakázané. „Já osobně to nemám rád. Nikdy sluneční brýle nebo nějaké klobouky při hře nenosím. Mimika, gesta, to je přece součást hry. Je to i psychologie, trochu herectví,“ tvrdí Michael „The Doc“ Keiner, bývalý mistr Evropy v pokeru. 

A co se vlastně před rokem stalo? Hráči odhazovali karty a prchali 

Reportáž Evy Pláničkové (zdroj: ČT24)

Berlínský turnaj loni v březnu přepadli maskovaní lupiči a ukradli tam milion eur (asi 25 milionů korun), část prémie pro vítěze. Ozbrojenci měli podle svědků střelné zbraně, mačety a ruční granáty. Při nastalé panice bylo lehce zraněno několik lidí. Turnaj se odehrával v luxusním pětihvězdičkovém hotelu Grand Hyatt na Postupimském náměstí, kde se o milionovou cenu utkali nejlepší karetní hráči světa. 

Když lupiči vtrhli do hotelu a vypukl chaos. Už několik minut po přepadení byly na internetu záběry s hráči, kteří odhazovali karty a prchali ze svých míst. Mnozí se schovávali za hracími stolky nebo se snažili uniknout z místa turnaje do jiného patra hotelu.

Loupež během pokerového turnaje v Německu
Zdroj: ČT24