Veterináři zachraňovali týrané psy v Číně

Peking - V Číně zachytili ochránci zvířat kamion plný psů určených na jatka. Náklaďák je převážel v otřesných podmínkách, bez vody a ve velkém horku. Případ znovu prokázal, jak se v Číně krutě zachází se zvířaty. V Číně patří psí maso mezi běžné pokrmy. Záchranáře ale šokovaly podmínky, v jakých byli psi převáženi.

Milovníci zvířat zadrželi kamion, který převážel 520 psů z čínské metropole Pekingu do města Čchan-čchun na severovýchodě země. Ten byl plný k smrti vyděšených, hladových a nemocných psů. Zvířata byla určena k porážce a konzumaci, a tak je rozváželi do tamních restaurací. Na místo okamžitě přijelo přes 300 dobrovolníků a ochránců zvířat, kteří vytvořili provizorní veterinární tábor.

„Více než 90 procent psů trpí vážnými chorobami. Mají červy, parvovirózu a psinku. Zatím se přenosnými chorobami nenakazila jenom nejmladší novorozená štěňata,“ řekla veterinářka. Veterináři se bojí, že štěňata, která se narodila přímo během záchranné akce, by se mohla nakazit z mateřského mléka, a proto je izolovali v karanténě. Tam zůstanou sedm dní.

Kamiony převážely klece plné psů (zdroj: ČT24)