Svatební šaty, Kate i William se stěhují

Londýn – Královští novomanželé řeší podobně jako jiné novopečené páry problémy s bydlením. Dosud totiž Kate a William bydleli v Londýně s princem Harrym ve společném bytě v Clarence House. Novomanželé ale chtějí mít zřejmě trochu víc soukromí, a proto se rozhodli, že se přestěhují. Vzali přitom zavděk malým bytem v Kensingtonském paláci, kde žil malý William se svou matkou.

William slouží jako pilot záchranného vrtulníku na základně na ostrově Anglesey ve Walesu. Tady také novomanželé většinu času bydlí. Jenže když pobývali v Londýně, William s Kate dosud bydleli ve společném bytě s princem Harrym v Clarence House. Ten je hlavním sídlem jejich otce, prince Charlese. 

Podle britského tisku bylo toto uspořádání přinejmenším nepraktické, proto se rozhodli manželé přestěhovat. Spokojili se přitom s malým bytem v Kensingtonském paláci, který dosud využíval jen zdejší personál. Právě v tomto paláci v centru Londýna žila princezna Diana se svými syny Williamem a Harrym po rozvodu s princem Charlesem. 

A stěhovat se budou i svatební šaty vévodkyně z Cambridge. Nezapomenutelná róba Kate Middletonové poputuje do Buckinghamského paláce, kde bude od 23. července do 3. října vystavena.   

K vidění budou jak šaty navržené Sarah Burtonovou z módního domu Alexandera McQueena, tak i závoj, diadém, boty a diamantové náušnice, které měla novopečená vévodkyně z Cambridge o svém svatebním dnu 29. dubna na sobě.

Vydáno pod