Texaský masakr: Střelec zabíjel na večírku

Dallas - Tragédií skončila oslava narozenin ve městě Grand Prairie nedaleko texaského Dallasu. Jeden z hostů soukromého večírku začal po hádce na ostatní střílet. Zabil nejméně pět lidí a nejméně tři zranil. Sám je mezi mrtvými. Policie uvedla, že bezprostřední příčinou byl konflikt mezi manželi.

Zranění lidé byli podle televizní stanice Fox News převezeni do oblastní nemocnice. Podrobnosti o jejich zdravotním stavu nebyly zveřejněny. Policie uvedla, že muž byl pravděpodobně mezi pozvanými hosty na oslavě, která se konala na dallaském předměstí Grand Prairie. Vztah vraha k obětem však zatím nebyl objasněn. „Došlo k hádce. Střelec sem přišel na soukromou narozeninovou party. Spor se vyhrotil tak, že vytáhl zbraň a začal střílet,“ uvedl mluvčí místní policie John Brimmer. 

Po incidentu byl na nějakou dobu uzavřen provoz na rušné silnici před bruslařskou halou. „Nedává to žádný smysl. Už se tu vůbec necítím bezpečně,“ prohlásil jeden z obyvatel města Byron Raspberry a dodal, že jeho děti chodívaly do haly často, protože je kousek od jejich domu.

Vydáno pod