Tučňák cestovatel ovládl internet

Wellington – Tučňák cestovatel, který z Antarktidy připlaval na Nový Zéland, je internetovou hvězdou. Přes webovou kameru ho sledují desítky tisíc lidí. Má také spoustu fanoušků na sociálních sítích. Už brzy by se přitom měl tučňák jménem Happy Feet vrátit do volné přírody. Bude mít navíc na zádech GPS vysílačku, která bude sledovat, kde všude se bude pohybovat. Už brzo by pak měli vědci tyto záznamy zveřejnit.

V červnu na pláži Peka Peka asi 40 kilometrů severozápadně od hlavního města Wellingtonu našli tučňáka císařského, který sem připlaval z Antarktidy. Jenže prostředí, ve kterém se ocitl, mu bylo podivné. Nažral se písku, protože si zřejmě myslel, že je to sníh, a pak onemocněl. Skončil proto ve wellingtonské zoo.

Tučňáka sledujte živě ZDE.

Teď už je ale Happy Feet opět plný síly a podle odborníků se už brzy bude moci vydat na cestu zpátky přes moře. 

Dennodenně přitom tučňáka sledují jeho nadšení fanoušci. Ve výběhu má instalovanou kameru a diváci ho sledují v podstatě 24 hodin denně. Svědčí o tom i příhoda, kdy se jeden z fanoušků uprostřed noci zhrozil, že Happy Feet uhynul. Okamžitě zburcoval veterináře a ten se šel na tučňáka podívat. Zjistil ale, že pták je v naprostém pořádku a jenom spí.