Sedm zraněných při havárii českého mikrobusu u Budapešti

Budapešť - Dva vážně a pět lehce zraněných si vyžádala nehoda českého mikrobusu, který havaroval dnes nad ránem na dálnici nedaleko Budapešti. Zraněnými jsou rumunští občané, kteří vypadli ven z vozu. Český řidič mikrobusu vyvázl bez zranění.

K nehodě došlo na dálnici Budapešť-Vídeň na 23. kilometru. Český mikrobus podle výpovědi řidiče havaroval kvůli dosud nejasné technické závadě, řekl český konzul v Budapešti Ladislav Lukács. Řidič maďarskému vyšetřovateli řekl, že vozidlo se v určité chvíli stalo neovladatelným a na dálnici se převrátilo. Rumuni, kteří nebyli připoutáni, z vozu vypadli a utrpěli zranění.

Za havarovaným českým vozem zastavil maďarský mikrobus, který zapnul výstražná světla. Do něho ale vzápětí narazil rumunský kamion, který nehodu na silnici zřejmě nezpozoroval. Maďarské vozidlo pak natlačil do poškozeného českého mikrobusu, v němž už ale v tu chvíli nikdo nebyl.

Nehodu vyšetřují maďarští policisté. Český řidič je vyslýchán a bude se zkoumat, zda jeho vozidlo mělo skutečně technickou závadu.