V Itálii zatkli mafiánského bosse Caterina

Řím - Italská policie zatkla jednoho z bossů neapolské mafie Maria Caterina. Muž číslo dvě v Casalesiho klanu se skrýval ve městě Casal di Principe asi 50 kilometrů od Neapole. Na útěku byl od roku 2005, kdy na něj úřady vydaly zatykač. Policie věří, že se tímto zatčením uzavírá kruh nejvyšších bossů Casalesiho klanu neapolské Camorry. Tento nejmocnější a nejbrutálnější klan neapolské mafie zpopularizoval ve svém románu Gomorra novinář Roberto Saviano.

Ministr vnitra Roberto Maroni označil zadržení Caterina za mimořádný úspěch. Dodal, že kleště se svírají stále více kolem šéfa klanu Michela Zagarii, který je na útěku od roku 1995.

Čtyřiapadesátiletý Mario Caterino je na seznamu nejnebezpečnějších uprchlíků, kteří jsou zároveň zařazeni do speciálního pátracího programu, uvádí se na internetové stránce italské policie. Na tomto seznamu je celkem 16 jmen. Hledán byl od roku 2005 poté, co byl odsouzen k doživotí za vraždy a zločinné spolčování. Do rukou policie se dostal týden poté, co se podařilo zadržet Vincenza Schiavoneho, považovaného za správce pokladny klanu Casalesi.

Vydáno pod