Na britské jaderné ponorce se střílelo – jeden mrtvý

Londýn - Na palubě britské jaderné ponorky Astute se střílelo. Člen posádky napadl dvojici kolegů. Jeden muž zemřel na místě, další zůstává v kritickém stavu. Útočníka vzápětí přemohli ostatní námořníci. Ponorka v současnosti kotví v Southamptonu. Britské úřady ujišťují, že civilnímu obyvatelstvu žádné nebezpečí nehrozilo a nehrozí, oblast kolem ponorky ovšem policie uzavřela.

Ponorka, která stála britské námořnictvo miliardu liber, dorazila do přístavu Southampton ve středu, měla zde kotvit celkem pět dní. Dnes ale na ponorce s 98 lidmi na palubě došlo ke střelbě. Útočník zde postřelil dva lidi, jeden z nich údajně zemřel, další je v kritickém stavu. Střelce nakonec námořníci zpacifikovali.   

„Hampshireskou policii po poledni kontaktovali kolegové z ministerstva obrany, policie zkoumá okolnosti incidentu,“ stojí v policejním prohlášení. Policie už vyloučila, že by šlo o teroristický čin. Jaderná ponorka Astute je ponorka nové generace, kterou má britské námořnictvo od loňského srpna. Toto podmořské plavidlo nenese žádné jaderné zbraně.