Další balíček v Římě obsahoval výbušné zařízení

Řím - Policisté u daňového úřadu v Římě zajistili balíček s výbušným zařízením. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na italská média. Jde o třetí podobný případ, který se stal během posledních dnů.

Minulý pátek bomba v dopise lehce zranila šéfa úřadu Equitalia, který je pověřen výběrem daní. Poslala mu ji anarchistická skupina, která si říká Neformální anarchistická federace (FAI) a má blízko k řeckým extremistům.

K šéfovi Deutsche Bank se výbušný prášek nedostal

Už o dva dny dříve vzbudila rozruch dopisní bomba adresovaná šéfovi největší německé banky Deutsche Bank Josefu Ackermannovi. Dopis zadržený v podatelně sídla banky ve Frankfurtu nad Mohanem obsahoval podle policie nebezpečnou látku. „Nebyla to výbušnina, ani vojenská nebo průmyslová,“ sdělil dnes mluvčí policie. Prášek však mohl být po otevření obálky „dozajista nebezpečný“ a mohl způsobit popáleniny na rukou, obličeji a na horní části těla, dodal mluvčí.

K zásilce se podle německé policie odpoledne přihlásili italští anarchisté. Ti mají na svědomí i další výbušné zásilky, které loni v prosinci poslali na několik velvyslanectví v Římě. Balíčky s výbušninou na švýcarském a chilském velvyslanectví dokonce explodovaly.

Třiašedesátiletý Švýcar Ackermann má příští rok ze své funkce odejít. Letos v červenci se dozorčí rada Deutsche Bank shodla na jeho náhradě v podobě dvou spoluředitelů.

Vydáno pod