Kate poprvé oslaví Vánoce s britskou královskou rodinou

Londýn – Pod šestimetrovým vánočním stromem na tradiční slavnosti v britském královském sídle Sandringham se dnes objeví nová tvář. Bude jí vévodkyně Kate, která tak poprvé dostane příležitost oslavit Vánoce společně se svým manželem, princem Williamem. Následník britského trůnu princ William si vzal Catherine Middletonovou koncem dubna.

Britské královské Vánoce jsou podle mluvčího Buckinghamského paláce „velmi soukromá“ záležitost. Na předávání dárků na Štědrý večer mohou přijít pouze členové rodiny. Kate a William tak museli trávit Vánoce každý zvlášť po celých sedm let, co spolu chodili. Výjimkou nebyly ani loňské svátky, přestože v tu dobu už byla Kate s princem zasnoubená.

Po vánoční slavnosti se ale oči britské královské rodiny upřou k příštímu roku, kdy královna Alžběta II. oslaví 60. výročí od korunovace. Oslavy budou pro členy královské rodiny znamenat především cestování po celém světě. Kate s Williamem zamíří do Malajsie, do Singapuru, na Šalamounovy ostrovy a na Tuvalu. Princ Charles s manželkou Camillou poletí do Kanady, do Austrálie a na Nový Zéland. Prince Harryho čeká cesta po karibské oblasti.

Cestování spojené s výročím korunovace se nevyhne ani královně a jejímu manželovi, princi Philipovi. Ti plánují od března do května několik cest po Británii. Očekává se rovněž, že královna v červenci zahájí letní olympiádu v Londýně.

Vydáno pod