V Kostarice byla ubodána mladá Češka

San José – Dvaadvacetiletá Češka byla zavražděna v Kostarice na farmě, kde působí zahraniční studenti. Informoval o tom tamní tisk. Kostarická policie zadržela podezřelého z vraždy. Je jím dvacetiletý Brit, který se ženu údajně nejdříve snažil znásilnit. Teď už je ve vazbě. Vrah dívku bodl nožem nejméně 15krát, a to do hrudníku, krku a obličeje.

Neštěstí se odehrálo ve čtvrtek v nočních hodinách na usedlosti Finca La Libertad v provincii Alajuela poblíž hranic s Nikaraguou, uvedl server univisionnoticias.com.

Jak informoval server univisionnoticias.com, majitel farmy slyšel v noci křik ze stanu mladé Češky a na místě údajně dopadl Brita se zkrvavenými šaty. Přivolal proto policii, která britského mladíka zatkla. Muž už je ve vazbě, ve které může zůstat až půl roku.

„Hlídka na místě zadržela Brita, který zřejmě dívku z České republiky napadl nožem,“ informoval policista Victor Lopez. „Zemřela na místě poté, co utržila několik bodných ran do obličeje a krku,“ uvedl také.

Na Kostarice byla zavražděna Češka (zdroj: ČT24)

Policie nyní provádí výslechy svědků a zajišťuje důkazy, aby zjistila motiv činu a jeho pachatele. Domnívají se ale, že muž chtěl dívku znásilnit a ona se bránila. Podle Diario Extra podezřelý už včera večer obtěžoval jiné ženy, které s ním pracovaly.

Farmu provozuje italská rodina, která podle svých slov pomáhá zahraničním studentům přijíždějícím do Kostariky za studiem přírody. Češka přicestovala do země 10. prosince, hlavní podezřelý Brit o 17 dnů později. Jejich stany na pozemku farmy byly podle informací úřadů od sebe vzdáleny asi 20 metrů.