Brita podezřelého z vraždy Češky měl na mušce Interpol

San José – Před Britem, který byl v Kostarice ve středu zatčen pro podezření z vraždy mladé Češky, varoval již před tragédií Interpol, a to kvůli trestným činům včetně sexuálního útoku. Informoval o tom dnes deník The Telegraph s odvoláním na kostarickou policii.

Britská média o vrahovi hovoří jako o dvacetiletém Alfredu Saundersovi, jenž cestoval několik posledních měsíců po světě. Do Kostariky dorazil teprve počátkem minulého týdne. Jeho otec je profesorem angličtiny na prestižní univerzitě a matka, s níž podezřelý žil, je významnou psychoanalytičkou. 

Otčím podezřelého Brita uvedl, že je celá rodina v šoku, matka odmítla s novináři z listu Daily Telegraph hovořit. Podle vyšetřujícího policisty trpěl Saunders v minulosti záchvaty schizofrenie. 

Policie na Kostarice
Zdroj: ČT24/La Nación

Po předběžném soudním slyšení byla na Saunderse uvalena vazba, která může trvat bez soudního prodloužení až šest měsíců. Policie se nyní soustředí na výslechy svědků, kteří viděli Brita vycházet ze stanu české dívky. Mluvčí ministerstva zahraničí potvrdil, že britský konzul je s podezřelým v kontaktu.

Podle Johnnyho Fernandeze Moralese z kostarické policie vydal Interpol takzvané zelené varování kvůli trestným činům podezřelého, jež se vztahovaly k používání střelných zbraní a výbušnin, a také kvůli sexuálně motivovanému útoku. „Nevím, zda byl za tyto činy odsouzen,“ uvedl dále Morales. Saunders podle svědků před činem obtěžoval i další ženy pracující na farmě.

Telefonát Ivana Kytky (zdroj: ČT24)