Češi vezli 100 tisíc eur v igelitce, lupič je rafinovaně okradl

Bratislava - O 100 tisíc eur (2,5 milionu korun) obral podle policie neznámý zloděj tři Čechy a Slovenku, kteří v úterý večer opravovali v Bratislavě defekt na svém voze. Lupič využil jejich nepozornosti a z auta ukradl igelitku s hotovostí.

Policie informovala, že poškození pneumatiky posádka zjistila po zastávce na jedné z pump. Na další čerpací stanici proto na městské magistrále zastavili a kvůli defektu zadního kola se rozhodli nasadit rezervu.

Peníze měly patřit společnosti

Během této výměny zloděj podle mluvčího bratislavské policie Františka Peczára ukradl tašku s penězi, která byla uložena pod jednou ze sedaček vozu. Peníze patřily společnosti, pro niž členové posádky auta pracují.

Podobný scénář krádeží zaznamenali slovenští kriminalisté už v minulosti. Gang zlodějů si na parkovišti nebo čerpací stanici vytipuje vozidlo, kterému propíchne pneumatiku. Řidiče pak sledují a během opravy defektu mu ukradnou věci z auta.

Policie po nejnovějším případu upozornila řidiče převážející vyšší částky peněz, že v případě zjištění technických problémů na vozidle se mohli stát terčem lupičů. Měli by proto dát pozor na hotovost a kontaktovat policii.