Překupníky českého pervitinu zadržela v Německu policie

Würzburg – Asi desítka osob, kteří obchodovali s pervitinem českého původu, byla zatčena na severozápadě Bavorska. Ve středu během rozsáhlého zátahu proti dealerům drog německá policie provedla 26 domovních prohlídek, při nichž zabavila krmě 200 gramů omamné látky i nabitou pistoli. Policie se domnívá, že většina pašované drogy pochází z České republiky. Proti zatčeným už bylo zahájeno celkem 80 trestních řízení.

V průběhu rozsáhlého pátrání po překupnících drog již německá policie zatkla dalších deset lidí, kteří si odpykávají svůj trest ve vazební věznici od loňského prosince. První poznatky o tom, že v okolí města Kitzingen se čile obchoduje s pervitinem, získala místní policie loni v srpnu. Při současné akci se policii podařilo zabavit pervitin v hodnotě dvacet tisíc eur.

Stejně jako v podobných případech se i nyní bavorské úřady domnívají, že obvinění drogu pašovali z České republiky. Z dosavadního vyšetřování je zjevné, že ve skupině jsou tři hlavní překupníci.

Pervitin, který je v Německu známý pod označením crystal speed, představuje v Bavorsku stále palčivější problém. Droga se vyrábí takřka výlučně v českých tajných laboratořích. Mnoho drogově závislých podle bavorské policie používá pervitin jako náhražkovou drogu za heroin.