Sníh ho na 60 dnů pohřbil v autě, přesto přežil

Stockholm - Švédsko žije neuvěřitelným příběhem. Muž tam uprostřed lesa uvnitř auta zasypaného sněhem přežil dva měsíce. Život mu zřejmě zachránilo to, že měl spacák a jedl sníh. Náhodou ho objevili lidé, kteří projížděli kolem. 45letý řidič je nyní na jednotce intenzivní péče. Lékaři uvedli, že na to, v jakých byl podmínkách, je v dobrém stavu.

Svobody se dočkal po 60 dnech v ledovém vězení. Auto pod vrstvou sněhu objevila skupina lidí na sněžných skútrech. Uvnitř ve spacáku na zadním sedadle našli muže, který byl už téměř mrtvý. 

Vše se odehrálo na severu Švédska. Vyhublého muže v promrzlém autě našli zhruba dva kilometry od silnice E4 mezi městy Umeå a Sävar. Na slepé cestě podle svých vlastních slov uvízl těsně před Vánocemi. „Sám nám řekl, že nic nejedl od 19. prosince,“ říká policista Ebbe Nyberg. 

Muž, který přežil 30stupňové mrazy, ze sebe ještě vypravil to, že nemá žádné příbuzné. To je podle policie důvod, proč ho nikdo nehledal. Cesta, na které uvízl, se navíc v zimě neupravuje. Jak a hlavně proč, se na ní ocitnul, zůstává záhadou.

Sníh uvěznil muže v autě (zdroj: ČT24)
Vydáno pod