Rusové zatkli kanibala, který jedl lidská játra

Moskva – V Rusku zatkli čtyřiadvacetiletého mladíka Alexandra Byčkova, který měl zavraždit šest lidí a pak sníst jejich játra. Byčkova přitom původně policie zadržela kvůli krádeži v obchodě. Jenže při výslechu se pak přiznal nejméně k šesti vraždám. Popisoval, kde těla obětí zakopal. Policie se obává, že počet obětí kanibala by mohl být vyšší.

Podle policejního mluvčího vyšetřovatelé našli v oblasti Penzy ostatky nejméně šesti lidí. Jejich těla už policie exhumovala a poslala je na pitvu. Vyšetřování ukázalo, že Byčkov své oběti rozřezal na kusy, vyřízl jim játra a pak je snědl. 

Policie si myslí, že obětí by mohlo být víc než šest. Vyšetřovatelé zjišťují, zda nemá případ spojitost s dalšími zmizeními lidí v letech 2009 a 2011. „Podezřelý identifikoval fotografie lidí, které jsme mu ukázali,“ uvedl mluvčí vyšetřovací skupiny.

Za ty samé zločiny přitom loni soud odsoudil Alexandra Guplova. Teď se ale ukazuje, že za kanibalismus a vraždy byl odsouzen neprávem.

Ruská policie navíc dnes hlásí i další zjištěný případ kanibalismu. Ve Vladivostoku zabil 35letý muž v hádce svého o šest let staršího známého. Jeho tělo o několik dní později s jiným kamarádem částečně snědli. Zbylé ostatky policie nalezla v ledničce a v kůlně.

Vydáno pod