Policisté vytahovali z auta přehřátého psa, vyklubal se z něj plyšák

Londýn - Britové na domácí mazlíčky nedají dopustit. Dokazuje to akce dvou policistů, kteří se snažili před přehřátím zachránit psa, jehož majitel zamkl v autě. Když ale „zachránci“ rozbili okno auta, ukázalo se, že se jedná o pouhou plyšovou hračku. To česká policie má v tomto ohledu minimálně v jednom případě černé svědomí - před dvěma lety totiž při dopadení přiopilého Antonína Wenta nechala v přehřátém autě zemřít jeho psa. Went přitom během několikahodinového výslechu prosil policisty, aby zvířeti pomohli.

Policisty v anglickém Mansfieldu na psa spícího na zadním sedadla auta upozornil jistý občan. Nejdříve se ho pokoušeli probudit, ale když všechny jejich pokusy byly marné, rozbili okénko. Na sedadle ovšem ležel plyšák připomínající psa plemene kavalír King Charles španěl.

Důchodce se zřejmě dočká proplacené opravy

Majitel auta, osmdesátiletý Gordon Williams, na svém voze později našel vzkaz od policistů: „Rozbili jsme vaše okno z obavy o zvíře na zadním sedadle.“ Policie nyní ujišťuje, že opravu důchodci zaplatí.

Williams si plyšového psa, kterému říká Malý Willy, koupil na dovolené za 4,5 libry (asi 135 korun). „Na zadním sedadle se mu žilo celkem dobře, ale rozhodl jsem se, že ve větším bezpečí bude, když ho nechám spát na židli v kuchyni,“ řekl po kuriózní události muž.

Policie řidičům vzkázala, že případ záchrany plyšového psa ukazuje, jak důležité je uvědomit si, že věci, které v autech nechávají, mohou nejen přilákat pozornost zlodějů, ale také vyvolat nejrůznější představy u kolemjdoucích.