Italský „Kardinál Rambo“ rád zbraně - doma jich má požehnaně

Vatikán - Italský kardinál Domenico Calcagno je vášnivým sběratelem zbraní. Ve své sbírce má nejméně třináct střelných zbraní - od karabin a revolverů až po historické kousky. Italská média za to prelátovi přidělila přezdívku „Kardinál Rambo“. Calcagno prý kazí mírumilovnou image, kterou si římskokatolická církev snaživě pěstuje.

Podle internetové stránky Savonanews má osmašedesátiletý předseda Správy majetku apoštolského sídla (APSA), který se kardinálem stal teprve v únoru, úctyhodnou sbírku. Patří do ní věhlasný magnum 357 americké firmy Smith & Wesson nebo německý revolver Arminius, ale i vzduchovka turecké zbrojařské firmy Hatsan či ruská historická puška Nagant.

Se střílením prý už kardinál přestal

Jako vášnivý lovec vlastní Calcagno také několik pušek a karabin. „Moje vášeň pro zbraně je už letitá. Chodil jsem hodně střílet, ale bohužel od chvíle, co jsem ve Vatikánu, jsem s tím přestal,“ řekl Calcagno v rozhovoru pro deník Il Fatto Quotidiano.

Svatopetrské náměstí
Zdroj: ČT24

„Je to nevinná záležitost. Co mě hlavně baví, je zbraně restaurovat,“ dodal kardinál, který se těší naprosté důvěře papeže Benedikta XVI. Zbraně má zaregistrované od roku 2006.