Kanadská policie marně čeká, až zloděj vypudí diamanty

Ottawa - Policie z kanadského Ontaria řeší kuriózní případ. Po loupeži v jednom tamním klenotnictví sice zadržela podezřelého, když ale chtěla zajistit důkazy – diamanty v téměř půlmilionové hodnotě – zjistila, že je muž nejspíš spolkl. Vyšetřovatelé už skoro týden čekají, až ukradené kameny znovu spatří světlo světa.

Říká se, že diamanty jsou věčné. Policie doufá, že na důkazy tak dlouho čekat nebude muset. „Udělali jsme opatření v jiné cele, aby to ze záchodu nemohlo odejít,“ prohlásil zástupce ředitele věznice v Ontariu Jerome Brannagan.

Šest dní už vězeňská služba doufá, až ze zadrženého muže diamanty vyjdou. Zatím marně. „Je to hodně individuální. Myslím, že k tomu může přispívat i to, že je ve vězení, nejí jídlo, na které je zvyklý, a má jiný přísun tekutin než obvykle,“ podotkla lékařka Sophia Thomasová.

Zloděj spolkl diamanty (zdroj: ČT24)

Policisté oceňují, že podezřelý spolupracuje a vzal si projímadlo. Zbývá doufat, že to všechno nebylo nadarmo a že za mříže poslali toho pravého. „Děláme všechno, co je v našich silách. Dřív nebo později to skončí. Jen nevíme kdy,“ konstatoval Brannagan.