Německá policie zastříhla Hells Angels křídla

Kiel - Německá policie provedla včera rozsáhlý zátah proti severoněmeckým členům motorkářského gangu Hells Angels. Podezřívá je z vydírání, korupce, obchodu s lidmi a zbraněmi a vraždy. Policisté prohledali 90 domů, nočních podniků a klubů v Dolním Sasku, Hamburku a Šlesvicku-Holštýnsku. Bezprostředně po operaci zatkli pětici pekelných andělů, obvinit ale hodlá dalších 69 motorkářů.

Na přípravě a průběhu rozsáhlé operace se podílelo 1 200 lidí včetně specializované zásahové jednotky Wotan. „Cílem akce bylo zajistit důkazy ve věcech ublížení na zdraví, ale také třeba obchodu se zbraněmi,“ informoval Sönke Hinrichs z německé policie v Kielu.

Hlavní podezření vztažené k motorkářskému klanu se týká smrti sedmačtyřicetiletého Turka, který je nezvěstný od dubna 2010. Naposledy byl spatřen ve chvíli, kdy se dostal do pře s rockerskými motorkáři. Jeho tělo se ale policii dosud najít nepodařilo, má ovšem podezření na to, že by tělo muže mohlo být zabetonované ve skladu ve městě Altenholz nedaleko Kielu. Sklad slouží Hells Angels jako základna.

Agresivita Hells Angels v Německu v posledních měsících výrazně rostla, což se projevilo i při střetu s rivalským gagnem Bandidos. V hromadné rvačce byly kromě tyčí, baseballových pálek a nožů použity i pistole a ruční granát. Několik spolkových zemí včetně Šlesvicka-Holštýnska proto už Hells Angels postavilo mimo zákon.

Reportáž Antonína Šimůnka a Martina Jonáše (zdroj: ČT24)