Právníky Strausse-Kahna čeká perný den

Paříž - Právníci bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strausse-Kahna se budou snažit přesvědčit soud, že obvinění jejich klienta jsou nepodložená. Policie Strausse-Kahna viní ze znásilnění a napomáhání kuplířství v severofrancouzském městě Lille. Hrozí mu až dvacet let za mřížemi.

Francouzské úřady bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu podezírají z napomáhání kuplířství a zneužití společenského postavení. Na bujaré večírky v Evropě i Spojených státech mu přátelé měli vozit prostitutky.

On sám tvrdí, že o tom nevěděl. „Nesváděl je, protože ty dívky potkal čtvrt nebo půl hodiny před sexuálním stykem. Ale vzhledem k jeho proslulosti je možné, že si myslel, že je to zadarmo,“ podotkl dodavatel žen na večírky Dominique Alderweireld. „Bez šatů je velmi těžké posoudit, jestli je daná žena prostitutka, nebo dobrovolná účastnice výjimečně volného večírku,“ konstatoval ovšem právník Christopher Mesnooh.

Dominique Strauss-Kahn
Zdroj: ČT24

Strauss-Kahn popírá, co může, obvinění proti němu se ale množí

Koncem května francouzská prokuratura proti Straussi-Kahnovi zahájila další
vyšetřování, podezírá ho ze znásilnění. V prosinci 2010 měl při večírku s prostitutkami jednu z žen přinutit k opakovanému sexu. Strauss-Kahn to popírá.

Loni kvůli jinému obvinění ze znásilnění pokojské odstoupil z funkce šéfa Mezinárodního měnového fondu. Prokurátor nakonec obvinění stáhl. Aféra ale Strausse-Kahna vyřadila ze souboje o francouzské prezidentské křeslo.

Právníci povedou boj o budoucnost Strausse-Kahna (zdroj: ČT24)