Útočník držel ve francouzské škole rukojmí, policie ho zadržela

Paříž – Policie zadržela ozbrojeného muže ve školním areálu poblíž Paříže. V zajetí držel několik rukojmích včetně dětí a rodiče jednoho ze školáků. Všechny postupně propustil. Na místě zasahovaly speciální jednotky francouzské policie, které s mužem vyjednávaly. Ozbrojenec byl posléze zadržen. U sebe měl údajně dvě zbraně.

Incident se odehrál ráno ve školním komplexu ležícím ve Vitry-sur-Seine nedaleko francouzské metropole. Ve škole jsou sice prázdniny, ovšem děti sem docházely na volnočasové aktivity. V době útoku tam bylo až deset dětí a tři jejich rodiče, uvedl francouzský rozhlas.

Policie dostala kolem sedmé hodiny ráno hlášení, že na školu zaútočil muž a drží rukojmí. Ten zakrátko propustil všechny děti a dál držel jednoho dospělého. I toho nakonec po pár hodinách propustil.

Muži je kolem třiceti let, policie zatím jeho totožnost nezná. Záhadou zůstávají i jeho požadavky. Podle policie ale ozbrojenec vypadal odhodlaně.

Na konci června Francie zažila podobný incident, když muž zadržel v bance v Toulouse na jihu země čtyři zaměstnance. Nikomu se tehdy nic nestalo a úřady uvedly, že šlo o mentálně narušenou osobu. Právě Toulouse bylo ale v březnu terorizováno střelcem, který zabil tři děti z židovské školy, rabína a tři vojáky. Útočníka zastřelila policie v jeho bytě.