Jako z hororu - po Essexu prý volně pobíhá lev

Colchester - Britská policie pátrá v Essexu na jihovýchodě Británie po volně pobíhajícím lvu. Údajně ho vidělo a slyšelo několik svědků. Místní úřady už varovaly obyvatele, aby raději nevycházeli ven. Policie nyní pátrá po důkazech, jako jsou třeba otisky zvířecích tlap. Nedaleká zoologická zahrada ale žádnou šelmu nepostrádá, nikdo proto netuší, jak se zvíře mohlo na místě ocitnout.

Policie spolupracuje s odborníky ze zoo v Colchesteru. Ti věří, že zprávy se budou veřejnosti jevit víc reálně, až někdo lva vyfotí. Jeden z místních obyvatel BBC sdělil, že hlasitý řev zaslechl kolem desáté hodiny večer.

Ozbrojené policejní jednotky spolu s dvěma vrtulníky byly posléze vyslány do oblasti, kde byl lev údajně spatřen. Na místě je celkem 25 policistů. Zatím se neví, jestli bude lev zastřelen, pokud ho jednotky „dopadnou“.

Místo, kde měl být spatřen lev
Zdroj: ČT24

Zoo v Colchesteru už oznámila, že mají všechna svá zvířata řádně pod kontrolou. Mluvčí ale sdělil, že v oblasti nedávno figuroval cirkus. Policie poté volala i do cirkusu a ani tam lvi nechybějí, jelikož ani žádné nemají.