Osmadvacetiletá Němka povraždila za šest let pět svých dětí

Berlín - Osmadvacetiletá žena ze severoněmeckého Husumu se přiznala, že od roku 2006 postupně zabila pět svých novorozených dětí. Podle státní zástupkyně vysvětlila pachatelka své činy strachem z toho, že ji opustí manžel. V Německu je to v posledních letech už několikátý případ, kdy žena zavraždila několik svých potomků.

Žena se podle policie přihlásila kriminalistům sama poté, co podstoupila odběr slin na test DNA kvůli objasňování smrti dvou novorozenců z let 2006 a 2007. Doznala se, že zabila holčičku nalezenou v březnu 2006 v třídírně papírového odpadu i chlapečka objeveného o rok později na parkovišti nedaleko severoněmeckého města Silberstedt. Obě děti se podle ní narodily živé, což prokázaly i tehdejší pitvy. Vyšetřovatelé ji však podezřívali ze zavraždění ještě dalších tří novorozenců, jejichž těla našli ve sklepě domu, kde pachatelka žila. Žena se přiznala i k jejich usmrcení. Její muž údajně o narození žádného z mrtvých dětí nevěděl. Pár má podle vrchní státní zástupkyně spolu ještě dvě děti ve věku osmi a deseti let.

V Německu vyvolal velkou pozornost proces z roku 2006, v němž byla na 15 let vězení odsouzena matka, která v 90. letech usmrtila osm svých novorozeňat. Jejich těla poschovávala do květináčů, věder a starého akvária v domě svých rodičů, kde je náhodou objevil soused.

Vydáno pod