Kolumbijská korida přináší vzrušení i desítky zraněných

Sabana Larga - Na dvě desítky zraněných, z toho dva těžce si vyžádala tradiční korida v kolumbijském městě Sabana Larga. Býci se vymkli kontrole poté, co se návštěvníci masově vrhli do ringu s býky. Tradiční býčí zápasy se tu konají každoročně začátkem října od roku 1920.

Tradiční kolumbijská zábava se proměnila v krvavé představení. I přesto se dá letošní ročník označit za úspěšný, v předchozích letech lidé i umírali. Tentokrát býci po svém řádění nechali v ringu „jen“ desítky zraněných. Místní ale na svou tradici nedají dopustit. „Jsem toreador, kamarád je taky toreador. Kdo se chce účastnit zápasů, toho dřív nebo později potká nějaký hazard. Je to tradice a nedá se to zastavit,“ sdělil toreador David Gonzales.

Zápas v kolumbijském městě Sabana Larga, také známý jako „korralecha“, je specifický tím, že povoluje i přihlížejícím lidem vběhnout do ringu a dráždit býka. I letos do arény vtrhly desítky nadšených diváků, často posílených alkoholem. I přesto zůstává korida v Kolumbii legální. Před dvěma lety tamní ústavní soud odmítl požadavek jejích odpůrců a prohlásil býčí zápasy za součást kolumbijských kulturních tradic.

Býčí zápasy se vymkly kontrole (zdroj: ČT24)