Ve Zvolenu zastřelil muž tři bývalé kolegy

Zvolen - Ve slovenském Zvolenu zastřelil ráno bývalý pracovník místní firmy tři bývalé kolegy. Policie útočníka zatkla a z místa ho okamžitě odvezla. Důvodem střelby byly nedořešené finanční záležitosti.

56letý Ivan H. přišel ráno do sídla firmy TC Trade jednat s majiteli. Okamžitě se ale strhla hádka. Muž vytáhl pistoli české výroby, kterou si legálně koupil letos v lednu. Na bývalé spolupracovníky začal střílet z bezprostřední blízkosti. Hrozí mu trest 20 až 25 let, případně výjimečný trest doživotí. 

Policejní hlídka byla na místě během desítek sekund. Útočník se policistům bez odporu okamžitě vzdal. Sanitky dorazily na místo během několika minut. Lékaři už ale třem mužům nemohli pomoci.

Oběťmi jsou podle policie jeden dvaašedesátiletý muž, jeho šestatřicetiletý syn, oba ze Zvolenu, a pětačtyřicetiletý muž z Banské Bystrice. Událost oznámila manželka nejmladší z obětí, která byla v době střelby ve vedlejší kanceláři. Psychicky se zhroutila a skončila v nemocnici.

Policejní ředitel v Banské Bystrici Marián Slobodník:

„Policejní hlídka, která přijela na místo jako první, pachatele zadržela. Při zatýkání nekladl odpor. Policisté na místě zajistili i zbraň. Pachatel ji měl v legálním držení od letošního ledna.“

Podle ředitele banskobystrické policie první přivolaná hlídka pachatele zadržela. Na místo činu vyrazil i krajský policejní ředitel. Se střelcem mluvil. Ani jemu ale neřekl, proč střílel. „Věděl, co dělá. Svého činu nelituje,“ říká policejní ředitel.

Útočník ve firmě pracoval jako jednatel deset let, odešel z ní letos v únoru. Proč z podniku odešel, není dosud známo.