Čínský deník naletěl na sexy Kima

Peking – Známým americkým satirickým stránkám The Onion se podařil husarský kousek. Čínský Lidový deník jim očividně naletěl, když převzal jejich mystifikační zprávu označující severokorejského diktátora Kim Čong-una za nejvíce sexy muže planety. Ve své internetové verzi Lidový deník, který vydává vládnoucí Komunistická strana Číny, zveřejnil na důkaz tohoto tvrzení 55 fotografií mladého vůdce KLDR ve všech možných pózách. Je pravděpodobné, že článek z Lidového deníku dříve či později zmizí.

„Severokorejský vůdce jmenován serverem The Onion nejsvůdnějším žijícím mužem roku 2012“, hlásá titulek zprávy v čínském státním Lidovém deníku (Žen-min ž'-pao). „Díky svému neuvěřitelně pohlednému, kulatému obličeji, svému chlapeckému šarmu a své statné, podsadité postavě je tento pchjongjangský lamač srdcí splněným snem každé ženy,“ cituje Lidový deník ze serveru The Onion.

Mezi snímky nechybí Kim na koni mhouřící oči před sluncem, Kim mávající, tleskající či salutující na vojenské přehlídce, ale také Kim tupě hledící na vystavené ovoce či na jakési přístroje při návštěvě firmy na výrobu DVD.

Redakční radu The Onion Kim údajně „takřka přivedl do mdlob svým dokonalým módním vkusem, elegantním krátkým sestřihem a, samozřejmě, svým proslulým úsměvem“. Podle The Onion je Kim „obdařen vzácnou schopností vypadat současně roztomile a chlapsky“. Loňským vítězem soutěže o nejvíc sexy muže planety The Onion zvolil syrského diktátora Bašára Asada.

Není to zdaleka poprvé, co se cizí média nechala satiriky The Onion zmást. Letos v září íránská agentura Fars převzala téměř do posledního slova článek The Onion o preferencích amerických voličů, který tvrdil, že většina amerických bělochů z venkova by dala v prezidentských volbách hlas raději íránskému prezidentovi Mahmúdu Ahmadínežádovi než obhajujícímu Baracku Obamovi. Pekingský list Evening News před deseti lety zase převzal článek tvrdící, že členové amerického Kongresu pohrozili odchodem z Washingtonu, pokud Kapitol nebude zrenovován. Požadovali zatažitelnou kupoli a více záchodků.

Vydáno pod