Berlusconi prý platil za sex

Řím - Italský premiér Silvio Berlusconi platil za sex „velkému počtu dívek“. Uvádí to milánská prokuratura v dokumentu adresovaném parlamentu. Požaduje proto také povolení prohlídek u Berlusconiho doma. Původně začala prošetřovat obvinění, že italský premiér měl pohlavní styk s nezletilou tanečnicí z nočního klubu. Berlusconi tvrdí, že za sex nikdy platit nemusel.

Italská prokuratura má jasno v tom, že premiér Silvio Berlusconi není žádný svatoušek. Zahájila proto vyšetřování premiéra kvůli údajnému vztahu s mladou Maročankou Ruby. S mladičkou nezletilou prostitutkou měl mít Berlusconi sex, což je nezákonné. Prokuratura proto v dokumentu zaslaném italskému parlamentu požaduje povolení domovních prohlídek u předsedy vlády. Ve zprávě se také píše: „Se Silviem Berlusconim se v jeho rezidencích za peníze prostituoval značný počet žen.“ 

Jendou z nich má být podle prokuratury i sedmnáctiletá marocká tanečnice Ruby, vlastním jménem Karima El Mahrougová. Ta se prý účastnila bujarých večírků, které Berlusconi pořádal ve své rezidenci v Arcore u Milána. Zval si sem mladé ženy, ty pak prý premiér odměňoval tím, že jim umožnil užívat byty v luxusní čtvrti Milána. 

Ruby navštěvovala Arcore loni od února do května, kdy byla ještě nezletilá. Premiér obvinění odmítá. Tvrdí, že s nezletilými dívkami poměr neměl. „Je absurdní jen pomyslet na to, že bych platil za vztahy se ženou. Považoval bych to za degradující pro svou čest,“ prohlásil. Sama Ruby také popírá, že by měla s premiérem sex. Tvrdí, že od něj pouze dostala peníze. Prostituce přitom není v Itálii trestná.

Pokud se ale prokáže, že Berlusconi i Ruby lžou, hrozí premiérovi až tři roky vězení. Pokud mu prokuratura zároveň prokáže zneužití pravomoci, mohl by dostat až 12 let. Prokuratura totiž Berlusconiho podezřívá, že zařídil, aby byla Ruby propuštěna poté, co ji policie zatkla za krádež.