Manželství Wulffových tíhu skandálů nevydrželo

Berlín - Manželství bývalého německého spolkového prezidenta Christiana Wulffa a jeho ženy Bettiny se po pěti letech rozpadlo. Stalo se tak necelý rok poté, co Wulff loni v únoru kvůli podezřením ze zneužití pravomoci rezignoval.

Svazek třipadesátiletého Wulffa a jeho o 14 let mladší ženy v kruzích německé politiky platil za vzorný. Bettina Wulffová ale už loni na podzim naznačila, že její manželství po prezidentově rezignaci prochází krizí. Napsala o tom dokonce ve své autobiografii s názvem Jenseits des Protokolls (Z druhé strany protokolu). Manželé spolu mají čtyřletého syna, nyní se oba rozhodli pro rozvod.

Wulff rezignoval poté, co vyšlo najevo, že si jako dolnosaský premiér užíval výhod díky kontaktům s vlivnými podnikateli. Jeho manželka Bettina zase čelila pomluvám, podle nichž se předtím, než se seznámila s Wulffem, živila v nevěstincích jako luxusní společnice. Vedle řady novinářů zažalovala i společnost Google, jejíž vyhledávač automaticky spojoval její jméno se slovem „prostituce“.