Střelec na škole v Kalifornii zasáhl dva lidi

Taft - Střelec ve Spojených státech zaútočil ve střední škole v Taftu v Kalifornii. Podle televize ABC zasáhl nejméně dva lidi. Jeden z nich skončil v nemocnici, druhý má jen lehká zranění. Útočníka již policie zadržela. Motivy jeho činu jsou zatím nejasné. Oblast je uzavřená, studenti se evakuovali.

Podle dostupných informací byl útočníkem student, který měl u sebe brokovnici. Útočník ve škole postřelil jednoho studenta a lehce zranil učitele.

Záchranáři převezli postřeleného studenta do nemocnice. Zatím ale nejsou známy detaily, jak vážný je jeho stav. Zasažený učitel odmítl hospitalizaci, má jenom lehká zranění.

Na škole v Taftu se střílelo
Zdroj: Taft Midway Driller, Doug Keeler/AP Photo

Policie zadržela střelce kolem 9. hodiny ráno místního času. O útočníkovi policii informovali lidé, kteří se ve škole ukrývali na toaletách. Policie evakuovala studenty, ti se shromáždili na fotbalovém hřišti. Na místo činu dorazily i tři sanitky a helikoptéra.

Spojené státy jsou přitom stále ještě v šoku z prosincového masakru na základní škole v Newtownu ve státě Connecticut. Tady střelec zabil 20 dětí a šest dospělých.

Vydáno pod