Mafiána střelili v Bulharsku přímo před soudem

Sofia - Kmotra bulharské mafie Zlatomira Ivanova postřelili přímo před budovou soudu v Sofii. Zasažený je i jeho bodyguard. Oba muži šli k soudu na odvolací proces. Podle policie utrpěl čtyřiačtyřicetiletý Ivanov několik zásahů do břicha a do nohy. Střelba vycházela z budovy ležící naproti soudu, kde jsou advokátní kanceláře. V okamžiku útoku v ní byl vyhlášen požární poplach. Ivanov byl mimo jiné v první instanci odsouzen k osmi letům vězení za řízení drogového gangu.

Proslulý kmotr bulharské mafie a jeho tělesný strážce se dnes stali terčem střelby. Kulky svištěly přímo před budovou soudu v Sofii. Střelec se schovával v budově naproti soudu, kde jsou právnické kanceláře. Mafiána přitom zasáhl čtyřikrát – do břicha a do nohy. Jeho strážce ho bránil střelbou, dostal ale také zásah do nohy. Kdo za útokem stojí, není dosud jasné. 

Zlatko Ivanov byl na začátku 90. let policistou, jenže pak přešel na druhou stranu zákona a stal se mocným mafiánem. Vlastní několik desítek podniků – od bezpečnostní agentury až po lékárnu, patřil k nejhledanějším drogovým bossům v Bulharsku. Zapletl se i do mafiánského masakru v sofijském hotelu Ambassador v červnu 2004. Tehdy tady dva muži se samopalem zlikvidovali jeho konkurenci. 

Je zapletený do prostituce, pašuje kradená auta, stojí údajně za řadou vražd. V roce 2009 se přitom Zlatko sám vydal do rukou policie, loni v únoru byl odsouzen v první instanci k osmi letům vězení za řízení gangu pašeráků drog. Dnes se měl konat odvolací soud.