Prezidentský kandidát v Paraguayi zemřel po pádu vrtulníku

Paraguay - Kandidát na paraguayského prezidenta generál Lino Oviedo zemřel při pádu vrtulníku. Vracel se ze setkání s voliči, na místě havárie prý bylo špatné počasí. Devětašedesátiletý Oviedo strávil pět a půl roku ve vězení kvůli pokusu o státní převrat v polovině devadesátých let. Propuštěn byl v roce 2007, rok poté už kandidoval na prezidenta.

Helikoptéra se zřítila v okrese Presidente Hayes, příčinou bylo nejspíš špatné počasí. Záchranáři našli už jen dvě ohořelá těla – ostatky patřily generálovi a jeho bodyguardovi. 

„Příčiny nehody a další podrobnosti vyšetřují experti ze střediska pro vyšetřování a prevenci leteckých nehod,“ uvedl mluvčí úřadu pro civilní letectví Johny Villalba. 

Devětašedesátiletý Oviedo nastupoval do dubnového klání o nejvyšší úřad jako předák třetí největší opoziční strany, Národního svazu etických občanů (UNACE). 

Oviedo strávil pět a půl roku ve vězení kvůli pokusu o státní převrat v polovině 90. let. Podmínečně propuštěn byl v roce 2007 a o rok později už zkoušel kandidovat na prezidenta.

Vydáno pod