Severokorejské sny - hořící Amerika a sjednocená Korea

Soul - Severní Korea umístila na server YouTube propagandistické video, v němž mladý muž sní o letu na palubě severokorejské vesmírné lodi. Během svého snového letu vidí sjednocenou Koreu nebo město připomínající New York v plamenech. Film končí ujištěním mladíka, že jeho sen „se jednoho dne stane skutečností“.

Video bylo na YouTube nahráno uživatelem Uriminzokkiri.com, což jsou oficiální internetové stránky KLDR, které šíří zprávy a propagandu severokorejských státních médií.

Na začátku tříminutového videozáznamu je mladý muž snící o cestě na palubě severokorejského vesmírného plavidla. To vynese na oběžnou dráhu raketa stejného typu, jakou Pchjongjang vyslal do kosmu v prosinci.

Jak raketoplán obíhá kolem Země za tónů aranžmá charitativní písně We Are The World, objevují se v detailních záběrech některé země, včetně šťastně znovusjednocené Koreje.

Následně je pod vlajkou USA vidět americké město připomínající New York, které je pohlceno plameny, očividně v důsledku raketového útoku. „Kdesi ve Spojených státech se oblaka černého kouře vznášejí k obloze. Zdá se, že hnízdo krutosti se stalo obětí požáru, který někdo založil,“ vysvětluje legenda.

Vydáno pod