Pláže v Acapulcu jen o chlup bezpečnější, policie zatkla viníky znásilnění

Acapulco – Mexická policie si připsala alespoň dílčí úspěch v boji proti drogovým kartelům v Acapulcu. Zatkla totiž viníky znásilnění šesti španělských turistek v tomto mexickém letovisku. Mexické úřady zadržely hned šest mužů, kteří se v noci vkradli do domu na pláži a napadli tady ženy.

Acapulco bývalo v šedesátých letech symbolem luxusní dovolené americké smetánky, jenže teď aby se sem turisté báli. Jen loni tady došlo k více než tisíci vraždám, což řadí v žebříčku kriminality toto město na přední místa. V oblasti totiž zuří drogová válka, tu pocítili na začátku února i španělští turisté. 

Ozbrojené komando vtrhlo v noci do hotelu, maskovaný gang vtrhl do několika pokojů. Útočníci svázali turisty pomocí telefonních kabelů a šňůrek od plavek. Pak znásilnili šestici Španělek. Teď policie viníky dopadla.  

Hotel, ve kterém znásilnili turistky
Zdroj: ČT24

„Máme šest zadržených, kteří se přiznali,“ oznámil mexický nejvyšší státní zástupce Jesús Murillo Karam. Vyšetřovatelé shromažďují důkazy i proti dalšímu podezřelému, ten zatím zůstává na svobodě. 

Po útoku na zahraniční turisty přitom příliš nezabodoval starosta města Luis Walton Aburto, který se pokusil zločin zlehčit. Prohlásil, že se to mohlo stát „kdekoli na světě“.

Násilníci z Acapulca zatčeni (zdroj: ČT24)