Požár bytového komplexu v Německu zabil 7 lidí včetně šesti dětí

Backnang (Německo) - Nejméně sedm lidí zahynulo dnes při rozsáhlém požáru bytového domu ve městě Backnang na jihozápadě Německa. Mezi oběťmi je šest dětí, podle všeho jde o členy jedné rodiny. Požár dostali hasiči pod kontrolu až ráno a zcela ho uhasili až během dopoledne. Zatím není jasné, co oheň způsobilo.

Hasičům se podařilo čtyři lidi z plamenů zachránit přes balkon. Tři z nich ale utrpěli zranění a zdravotníci je převezli do nemocnice. Plameny vypukly v prvním patře a rychle se rozšířily do dalšího podlaží. Hasiči dostali první hlášení o požáru okolo půl páté ráno s tím, že ve dvou bytech, které požár zachvátil, je 13 lidí.

Podle policie zatím nic nenaznačuje, že by za neštěstím stál žhář. Svědkové se domnívají, že hořet mohlo začít od kamen na dřevo. Škody policie odhaduje v řádu milionů eur (desítek milionů korun). Totožnost obětí není jasná, identifikace ještě nějaký čas potrvá.

Bytový komplex, kde požár vypukl, vznikl přestavbou někdejší továrny na zpracování kůže a obývá ho řada rodin. Jednotlivé části areálu jsou navzájem stavebně propojeny, kouř se tak dostal i do dalších bytů. Ve sklepních prostorách komplexu jsou dvě hospody, jejichž návštěvníky museli hasiči evakuovat. V přízemí pak sídlí německo-turecký kulturní spolek.