Astrachaňský únosce byl ozbrojen jen dětskou hračkou

Astrachaň - Útočník, který hrozil použitím zbraně, zadržoval dnes několik hodin ve škole v Astrachani na jihu Ruska tři osoby, včetně dvou studentek. Nakonec proti němu zasáhla speciální policejní jednotka OMON, které se podařilo všechna rukojmí ve zdraví osvobodit a pachatele zneškodnit. Později se ukázalo, že pachatel nebyl ozbrojen. Jeho motiv stále není jasný, policie ho vyslýchá.

Ruské agentury se rozcházejí v počtu lidí, jichž se pachatel zmocnil. Podle ITAR-TASS byli čtyři (dvě studentky, členka školní ostrahy a učitelka, kterou útočník po chvíli propustil), Interfax informoval o pěti zadržovaných, z nichž obě učitelky byly propuštěny. Za celou dobu, co rukojmí zadržoval, požádal pachatel pouze o jídlo a pití.

Útočník ve věku kolem 25 let se se svými oběťmi zavřel v jedné z učeben. Podle původních informací to vypadalo, že je vyzbrojen pistolí. Policejní zdroje ITAR-TASSu s odvoláním na svědecké výpovědi později naznačily, že muž u sebe může mít i výbušné zařízení. Posléze se ukázalo, že u sebe měl jen dětskou hračku a falešnou bombu.