Člen britského parlamentu odmítá žalobu, je prý vymyšlená

Londýn - Vysoce postavený člen britského parlamentu Nigel Evans, kterého zadržela policie kvůli údajnému znásilnění a sexuálních útoků na dva muže, se dnes proti obviněním ohradil. Všechna nařčení podle zpravodajského portálu BBC označil za „naprosto vymyšlená“. Pětapadesátiletý Evans se v roce 2010 otevřeně přihlásil k homosexualitě.

Evans, který je jedním z místopředsedů Dolní sněmovny britského parlamentu, v prohlášení uvedl, že obvinění jsou nedůvěryhodná. „Jsou naprosto falešná a nemohu pochopit, proč je (oba muži) vznesli,“ sdělil.

Jeho právní zástupce také oznámil, že se parlamentní funkce nevzdá. Britský ministr obrany Philip Hammond prohlásil, že je z povahy obvinění „šokován“. „Znám Nigela dobře, znám ho roky,“ řekl. Dodal, že pro něj kvůli vyšetřování bude „velmi obtížné“ vykonávat v parlamentu místopředsednický post, což by měl vzít v úvahu. 

Poslance zadržela policie v sobotu ráno, následně ho několik hodin vyslýchala. Vyšetřovatelé ještě v sobotu prohledali jeho dům. V noci Evanse propustili na kauci. Dvojice mužů tvrdí, že je Evans sexuálně napadl v době, kdy jim bylo zhruba 20 let. Útoky se prý odehrály v období mezi polovinou roku 2009 a letošním březnem.  

Británie řeší další sexuální skandál (zdroj: ČT24)
Vydáno pod