Policie zastřelila u Moskvy dva údajné teroristy

Moskva - Komando ruské policie zastřelilo východně od Moskvy dva ozbrojence, kteří po výcviku v afghánsko-pákistánském pohraničí údajně přijeli do Ruska provést teroristické útoky. Podle sdělení vyšetřovatelů byli mrtví občany Ruské federace, třetího člena skupiny policie zadržela.

Ruská kontrarozvědka FSB prošetřovala nedaleko Moskvy informace o přípravě teroristické útoku. Agentům se podařilo skupinu podezřelých lokalizovat v jednom z obytných domů, ale na výzvu vzdát se ozbrojenci zareagovali palbou. Při přestřelce byli dva členové skupiny zastřeleni a třetí zadržen.

Mělo jít o ruské občany, kteří prošli výcvikem v afghánsko-pákistánském pohraničí, kde se připravovali ke spáchání teroristického útoku v Moskvě. Civilisté při akci zraněni nebyli, lehké zranění utrpěl jeden ze zasahujících policistů.

O charakteru připravovaného útoku zatím není nic známo. Podle agentury Interfax by mohlo jít o akci členů zakázané extremistické organizace Islámské hnutí Uzbekistánu. Tajná policie jejich aktivity v Rusku údajně sledovala měsíc, trojice údajných zločinců mohla mít další komplice v Moskvě.

Vydáno pod