Nečas v Rusku: Nejprve prasklé sklo v letadle, teď srážka aut v koloně

Petrohrad (Rusko) – Český premiér Petr Nečas má na návštěvě Ruska skutečně smůlu. Nejprve cestou do Moskvy letadlu, kterým cestoval, prasklo sklo. Když dnes mířil na letiště v Petrohradu, srazila se dvě auta z jeho kolony. Nikomu se naštěstí nic nestalo, příčinou dnešní srážky byla zřejmě technická porucha.

Kolona českého premiéra dnes v Petrohradu směřovala z petrohradské radnice na letiště. Nečas odjížděl z paláce Smolnyj, kde jednal s petrohradským gubernátorem Georgijem Poltavčenkem.

Jenže cestou se v koloně srazila dvě auta, když jeden z vozů rychle zabrzdil. Ve vozidle seděli podle zpravodaje ČT Miroslava Karase vládní úředníci. Fotografovi českého vládního doprovodu úlomky skla pořezaly ruku, muž zůstal v Petrohradě na ošetření.

Ruská strana jako příčinu nehody označila technickou závadu. Premiérovi se nic nestalo. Jeho vůz se v okamžiku nehody nacházel na čele kolony a srážka ho nijak nezasáhla. 

Nečasova kolona měla havárii (zdroj: ČT24)

Problémy s technikou postihly českou delegaci už při letu z Prahy do Moskvy, když vládnímu speciálu prasklo sklo v pilotní kabině. Premiér Nečas proto v cestě po Rusku pokračoval druhým vládním letadlem spolu s podnikatelskou delegací.

Nečas je v Rusku na čtyřdenní návštěvě. Do Petrohradu přicestoval v pondělí po návštěvě Moskvy a Soči, kde jednal s ruským premiérem Dmitrijem Medvěděvem a prezidentem Vladimirem Putinem.

Vydáno pod