Na svatbě prince Williama asi zazpívá Elton John, zájem má i Tom Jones

Londýn - Na svatbě britského prince Williama zřejmě zazpívá dobrý přítel princovy matky Diany, rocková hvězda Elton John. Uvedl to list Daily Mail. Zároveň druhý britský list The Daily Telegraph dnes informoval na svých internetových stránkách, že hudbu k dubnovému obřadu by velmi rád zkomponoval proslulý skladatel Andrew Lloyd Webber. Doufá, že ho k tomu královský dvůr vyzve.

Kdyby se tak stalo, byl by velmi poctěn. Jeho skladba pro prince Williama a jeho nastávající choť Kate Middletonovou „by samozřejmě byla o pevné lásce“, řekl autor světově úspěšných muzikálů Evita a Jesus Christ Superstar. Webberova hudba se podle listu stává klasikou, takže by ji princ William mohl považovat za vhodnou k tomu, aby dodala obřadu punc popularity, jako tomu bylo v případě písně Candle in the Wind. Remake této písně na pohřbu Williamovy matky sledovaném v roce 1997 veřejností na celém světě provedl právě Elton John.

Autorem sborového hymnu Let the People Praise Thee, O God, která zazněla na svatbě Diany a britského následníka trůnu Charlese v roce 1981, byl zesnulý velšský skladatel William Mathias.

Elton John podle tisku v pátek připustil, že na svatbě vystoupí, nicméně žertoval, že pokud by na svatbě prince Williama zpíval, tak jedině venku, mimo obřad. O to zazpívat na královské svatbě už projevila zájem i další osobnost britské pop music, Tom Jones.

Svatba v historickém Westminsterském opatství se odehraje 29. dubna příštího roku a v Británii bude státní svátek, aby si ji mohlo užít co nejvíce lidí, ať již přímo v Londýně na místě či u televizních obrazovek.

Tom Jones
Zdroj: ČT24/Wikipedia
Vydáno pod