Indický soud uvalil vazbu na Čecha podezřelého z vraždy v Indii

Dillí - Indický soud dnes uvalil vazbu na českého občana podezřelého z vraždy své české přítelkyně v indickém státě Góa. Muž byl převezen do vazební věznice. Tělo české turistky našli policisté v noci na středu 7. srpna v penzionu na pláži ve městě Kalangut v západoindickém státě Góa. Před smrtí byla podle indických médií vystavena surovému násilí a měla větší počet bodných a řezných ran. Podle televize NOVA byly její ostatky převezeny v pondělí zpátky do ČR.

Žena měla na těle celkem devatenáct ran, smrtelné bylo bodnutí nožem do krku. Podle zranění navíc prý před smrtí prudce hlavou narazila do zdi.

Mladíka, který bydlel s dívkou na pokoji, policie nalezla v několik kilometrů vzdálené vesnici, údajně byl v bezvědomí a zraněný. Policii tvrdil, že ho unesli. Později ale sám přiznal, že si to vymyslel, aby se zbavil podezření, a k útoku na ženu se sám přiznal. Podle českého konzulátu muži hrozí v Indii za vraždu doživotí. Česká republika nemá s Indií uzavřenou dohodu o vydávání občanů.

Muž byl poslán do vazby po 14 dnech v cele předběžného zadržení. To je v Indii maximální doba.

Z čeho konkrétně byl český turista obviněn, ale stále není jasné. Jak české ministerstvo již dříve sdělilo, případ je veden jako vražda, nicméně zadržený Čech byl „obviněn z trestného činu“, aniž by bylo specifikováno z jakého.

Vydáno pod