Bohyně kuchyně Nigella má potíže – a nejen s recepty

Londýn – Říká se jí Bohyně domácnosti. Nigella Lawsonová je jednou z nejznámějších autorek kuchařek na světě. Její televizní pořad koupily desítky televizních stanic. U soudu mezi jejím exmanželem a bývalými asistentkami teď ale vyhřezly tajnosti, se kterými se Nigella divákům svěřovat nechtěla. Podle obou stran sporu je totiž už léta závislá na drogách.

Nigella uchvátila diváky po celém světě svou přirozeností. Na rozdíl od mnoha jiných televizních kuchařů není perfekcionistka. „Jsem trochu netrpělivá, rozlévám věci, nemám vzdělání v oboru, vařím jako normální člověk,“ říká.

K dokonalosti měl vždy daleko i její osobní život. S otcem, bývalým ministrem ve vládách Margaret Thatcherové, si nejsou blízcí. Jeho kroky Lawsonová dokonce otevřeně kritizovala.  Matka, sestra i její první manžel zemřeli na rakovinu. Problémy s tím druhým vyšly najevo letos v červenci. Bulvární fotografové ji vyfotili v londýnské restauraci právě v okamžiku, kdy jí manžel svíral krk. Následoval rychlý rozvod.

Charles Saatchi míří k soudu
Zdroj: Ben Stevens/ČTK/ZUMA

Nigella byla zdrogovaná, asistentky mohly utrácet

Teď už bývalý manžel, multimilionář Charles Saatchi, žaluje asistentky za zpronevěru. Za čtyři roky měly z jeho karet bez svolení vyčerpat deset milionů dolarů. Italky Francesca a Elisabeth Grillovy se brání a světlo reflektorů obrací zpět na Lawsonovou.

„Obžalované trvají na tom, že věděly, že užívá zakázané drogy. V podstatě souhlasila s tímto utrácením, čemuž se rozumělo tak, že nebude vyzrazeno jejímu manželovi užívání drog,“ tvrdí teď právník asistentek.

Saatchi jim věří. V osobním e-mailu Lawsonové navíc vyčítá, že kokain brala spolu s dcerou: „Samozřejmě, že se z toho Grillovy vyvléknou. Byly jste tak zdrogované, že jste jim dovolily utratit, co chtěly.“

Sama Lawsonová se k obvinění nevyjadřuje. U soudu by měla promluvit příští týden. Fanoušky mezitím dál zásobuje recepty, hlavně těmi svátečními.

Horizont: Skandály kolem Nigelly Lawsonové (zdroj: ČT24)