Postavte si z lega Simpsonovy

Kodaň – Fanoušci Simpsonových si konečně budou moci z kostiček postavit dům této populární žluté rodinky a osídlit jej seriálovými postavičkami. Firma Lego totiž co nevidět uvede na trh novou stavebnici inspirovanou títmo seriálem. V USA jde hračka do prodeje v únoru a bude stát 199,99 dolaru (asi 4 000 Kč); v květnu se bude prodávat oddělená řada šestnácti figurek Simpsonových. Dánská společnost, která je jedním z největších producentů hraček na světě, již podepsala dohodu s vlastníkem autorských práv - Twentieth Century Fox. Ten v květnu dokonce uvede jeden díl seriálu, v němž by si měly zahrát právě postavičky z lega.

Americký animovaný seriál Simpsonovi, který je satirickou parodií na životní styl americké střední vrstvy, se v USA vysílá již 25 let. „Víme, že našim fanouškům se bude líbit stavění domova rodiny Simpsonových do sebemenších podrobností a možnost sbírat postavičky ve formě figurek lega,“ prohlásil Jill Wilfert ze společnosti Lego Group. Ve stavebnici samozřejmě nebudou chybět hlavní hrdinové Homer, Marge, Bart, Lisa a Maggie - ani jejich soused Ned Flanders, informuje BBC News.

Lego loni předstihlo firmu Hasbro a stalo se druhým největším výrobcem hraček po společnosti Mattel. K tomu firmě pomohl především úspěch stavebnic a figurek založených na filmech, jako je Pán prstenů, Příběh hraček, Batman či Avengers. S touto strategií začalo Lego v roce 1999, když vydalo stavebnice na téma Hvězdných válek.

Simpsonovi jako lego tématem Ekonomiky ČT24 (zdroj: ČT24)